Log in

Op 4 mei vloog ik naar Ibiza, met een geheime missie. De zussen L en M zouden op 3 mei hun mannen op Ibiza ten huwelijk vragen en ik zou op 5 mei op Ibiza hun dubbele ceremonie verzorgen.
Dit geheim droeg ik al behoorlijk lang bij me. We hadden voor het eerst contact op 13 februari, de zusjes en ik. Alles is het grootste geheim. We hadden van het begin af aan een fijne klik en we hebben later via what’s app en mail heel veel informatie uitgewisseld, over en weer.
Ik kon er natuurlijk met geen woord over schrijven, want je weet maar nooit wie er allemaal op www.jaikwilria.nl komen koekeloeren.
Op 4 mei kreeg ik een filmpje van het aanzoek, R en A hadden JA gezegd. Vijf mei was dan eindelijk de grote dag. In de ochtend ging ik met de fotograaf en de weddingplanner naar het vakantieverblijf, waar de zussen L en A verbleven, met hun mannen, hun kinderen, hun ouders en hun broer. Ze hadden de kapster en de schoonheidsspecialiste al over de vloer, ze werden omgetoverd tot echte bruiden en de mooie lange haren van de twee dochters werden ook ingevlochten door de kapster. Vervolgens werden de mooie jurken aangetrokken en kwam er het altijd weer mooie moment van de ontmoeting tussen bruid en bruidegom. Het was nu een dubbele ontmoeting. De fotograaf trok er op uit met de twee bruidsparen om foto’s te maken en de weddingplanner en ik gingen op een mooi strand alles klaarzetten voor de dubbele ceremonie. Om 16:00 uur kwam het hele gezelschap met de fotograaf naar het strandje. Ik had inmiddels mijn toga aangetrokken, de locatie was prachtig versierd en de ceremonie kon beginnen. Natuurlijk had ik eerst een gezamenlijk stuk, over alle voorbereidingen voor de ceremonie en later ging ik per bruidspaar heel veel moois en liefs vertellen aan de beide mannen. Al die mooie en lieve dingen die hun vrouwen mij hadden toevertrouwd, mocht ik nu aan hun mannen uit de doeken doen. Het werd een ontroerend Jawoord, bij beide stellen. We hebben natuurlijk ook erg gelachen. Het was een ceremonie met een lach en een traan. Twee ceremonies dus!
Voor de kinderen had ik cadeautjes meegenomen, die met plezier werden uitgepakt. Van hun ouders kregen de kinderen bij het ringen wisselen ieder een armbandje.

Na het taart- en champagnemoment namen we afscheid van elkaar, met de belofte elkaar ook in Nederland nogmaals te zien.. Inmiddels ben ik alweer terug in Nederland, na nog een renewal of the vows op Ibiza, een trouwerij in Lucca, nog een op Ibiza en nog een aantal trouwerijen door heel Nederland. Met veel plezier denk ik terug aan de prachtige belevenissen van de afgelopen twee weken.

Wordt vervolgd.