Log in

Afgesloten wegAls trouwambtenaar en ceremoniespreker ben ik er altijd trots op, dat ik nog nooit te laat op een huwelijk ben gekomen. Logisch, hoor ik u nu zeggen, zo hoort het ook. Soms echter, zijn er omstandigheden, die een mens niet in de hand heeft. Dat overkwam ons gisteren. We gingen naar Baasrode. Ik had me bijzonder verheugd op deze ceremonie. Omdat er bij Antwerpen veel files zijn, had mijn “chauffeur” een alternatieve route uitgestippeld via de Liefkenshoektunnel. OK, 6 euro tol, maar dat zou de pret zeker niet drukken. We hadden een voorspoedige rit, tot ongeveer 20 km voor de eindbestemming. Toen begon het gedonder. De weg waar wij overheen moesten, was opgebroken en er waren geen bordjes voor een omleidingsroute. We moesten ergens voorbij De Schelde bij Baasmunster, maar wat we ook probeerden, alles liep dood. Uiteindelijk hebben we een wielrenner aangehouden. Hij legde ons een alternatieve route uit. Zucht van verlichting. Maar prijs de dag niet voor het avond is. Inmiddels was het vijf uur, de ceremonie zou om zes uur moeten beginnen. Hadden we glansrijk kunnen halen, ware het niet, dat natuurlijk half Belgie de zelfde kant uit moest. Om kwart voor zes belde ik de locatie en heb het uitgelegd. De gasten kregen vast een aperitief en na de weg afgelegd te hebbben in een lange file, kwam ik 16minuten te laat aan op de locatie. Een prachtige zaal....een dikke knuffel van lieve bruid Evie en tegen half zeven begon ik de ceremonie. Na alle stress kon ik gelukkig toch de knop goed omzetten en hadden we een fijne drie kwartier durende ceremonie. Met prachtige bijdragen van getuigen en bruidsmeisjes, die het allemaal persoonlijk hebben verteld. Wat had deze nachtmerrie een fijne afloop en wat was ik blij met de lieve woorden van het bruidspaar en hun gasten én met de mooie bloemen die ik van het bruidspaar kreeg. Zo werd het toch: eind goed, al goed.

We hadden echt ruim de tijd gepland, maar ondanks dat, kan er iets mis gaan, daar ben ik nu wel achter. En hoe fijn, als bruidspaar en gasten dan alle begrip tonen. En dat is ook de reden, waarom ik altijd tegen mijn bruidsparen zeg: plan een uur ruim in voor de ceremonie. Er kan altijd iets zijn, waardoor we iets later beginnen. Met dat iets later had ik dus nooit aan mezelf gedacht en ik weet ook dat dit een uitzondering was.
En wat heb ik, ondanks de file, enorm genoten van de liefde tussen Evie en Kristof, van hun ontroerde ouders, van hun mooie kinderen en van de fijne gasten.....en de warme ontvangst en het applaus na afloop. En nu spring ik onder de douche, ik heb straks een gesprek met een leuk bruidspaar bij De Chocolade Fabriek.