Log in

Ria in ItalieHoera, het trouwseizoen is weer volop begonnen. Doordat ik zo druk ben geweest met trouwen, tot en met december aan toe, kwam ik steeds niet tot het schrijven van een nieuw blogje. In november was ik, naast de huwelijken die er nog stonden, alweer druk met de voorbereidingen voor 2017. Dankbaar en blij mag ik terugkijken op een overvol trouwjaar, met meer dan 40 huwelijken en ceremonies door heel Nederland en Europa. Kastelen, Landgoederen, Op De Boerderij, Op De Manege, Gemeentehuizen, Villa’s, Tuinen, Boten, Eilanden, Kerkjes, Restaurants, Hotels….trouwen doe ik overal. Hoewel het natuurlijk geweldig is om in het buitenland een ceremonie te mogen leiden, kan ik naar eer en geweten zeggen dat iedere ceremonie voor mij even bijzonder is. Of het nu gaat om een bruidspaar voor mijn “standplaatsgemeente” of om een bruidspaar dat mij boekt via mijn website, ieder bruidspaar mag rekenen op mijn volledige – en persoonlijke inzet.

Inmiddels staan er weer ruim 40 huwelijken in mijn agenda, allemaal voor 2017. Gisteren mocht ik een huwelijk voltrekken op Lake Seven. Wat is dat toch prettig, trouwen op een locatie. Geen gesleep met gasten, alles onder hetzelfde dak!
Ook in februari mag ik meerdere keren het Jawoord vragen en dat loopt door tot en met november. Ook doe ik nog mee aan een foto shoot met een heel leuke weddingplanner en diverse andere collega’s uit de trouwbranche. Trouwbeurzen sla ik dit jaar maar een keertje over.
Ik reis weer kris kras door heel Nederland en Europa.  Niet alleen mag ik in vrijwel iedere Nederlandse provincie  het Jawoord vragen, ik mag ook naar Antwerpen, naar De Ardennen, naar Sicilie en naar Schotland. En geloof me: ik vind het allemaal even leuk en reis overal met plezier naar toe. Daarnaast heb ik nog twee leerlingen, die ik help om mooie ceremonies neer te zetten. De ene leerling is van Belgie en is al druk bezig de Belgische markt te veroveren, de andere leerling leid ik op voor een eenmalige ceremonie in het buitenland. Zo fijn, om kennis over te mogen dragen!

Voor 2018 heb ik reeds twee maal Italie (Volterra) in de agenda staan…wat een feest! Samen met Pascal Immers van Trouwen met Passie gaan we er weer iets onvergetelijks van maken.

Wat een luxe, dat er daarnaast voor 2018 alweer vijf bruiloften bij mij geboekt staan. Best apart, als ik me bedenk dat januari 2017 nog niet eens voorbij is. 

Natuurlijk ben ik nu  alweer druk aan het schrijven en daarnaast heb ik nog een aantal bezoekjes af te leggen. Iedere keer ben ik weer blij met de mooie gesprekken met “mijn” bruidsparen. Blij ook met het vertrouwen dat ze in me stellen, want trouwen doet men over het algemeen maar een keer zo uitgebreid. Het is mooi om te zien dat veel bruidsparen meer eisen stellen aan de ceremonie en mede daarom mij als hun ZZP ambtenaar in huren. Want waarom voor een standaard toespraak gaan, als het zoveel persoonlijker kan. Als de ceremonie mooi en ongedwongen is, wordt de fotoreportage ook veel mooier.
Ik vind het leuk om te praten met de familieleden van de bruidsparen en met hun getuigen. Ik krijg er veel mooie medewerking van en prachtige toegevoegde informatie. Hierdoor kan de ceremonie veel warmer en persoonlijker worden neergezet. Ook de inbreng van de kinderen is zo leuk om hierin mee te nemen.

Veel mensen denken dat een ZZP trouwambtenaar duur is. Nou…echt niet hoor. Mijn prijzen hou ik zo laag als het maar enigszins kan…ik hecht nu eenmaal meer waarde aan een stralend bruidspaar, dan aan de onkostenvergoeding.

Nieuwsgierig geworden? Meer weten over deze vliegende en treinende trouwambtenaar?/ceremoniespreker en de eventuele mogelijkheden? Stuur me een mail, of bel me op. Ik denk graag met jullie mee. Bij mij mogen jullie maximale inzet verwachten voor een bescheiden tarief! En…ik beheers natuurlijk Frans, Engels, Duits en (en beetje) Italiaans.

Ik Trouw Jullie Met Liefde En Plezier